ORR maailmanlopun odotusta

Haaste Mikael Jungnerille

Monien muiden tavoin satuin minäkin lukemaan Mikael Jungnerin ajatuksesta suomen kielen rakenteiden uudistamisesta. Koska en ole Facebookissa eivätkä uutiset antaneet kovinkaan selkeitä esimerkkejä tästä päivitetystä suomesta, ajattelin haastaa Mikael Jungnerin kääntämään uudistetulle suomelle vaikkapa viisi sivua Kalevalasta. Näin pääsisimme me vähemmän hienostuneetkin elämänmuodot nauttimaan edistyksellisen ajattelun hedelmistä.

 

Tietysti toivoisin pikaisesti kansainvälisyyden ja ilmeisesti helpomman ymmärrettävyyden nimissä koko opuksen selkiyttämistä ja vapauttamista sijamuotojen ikeestä, mutta aluksi esimerkiksi viisi sivua riittänee hyvin havainnollistamaan mistä tässä kiinnostavassa ajatuksessa todella on kyse. Hienoa tietysti olisi, jos 6.12.2017 voisimme lukea uudistettua Kalevalaa 100-vuotiasta Suomea juhliessamme.

 

Mitään lämmintä kädenpuristusta ja kiitoksen sanoja suurempaa en voi tästä palkinnoksi tarjota, mutta kansakunnan sivistäminen ja eteenpäin vieminen taitavat olla tekoina jotakin materiaalista suurempaa.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat