ORR maailmanlopun odotusta

Kuntouttavan työtoiminnan välttämättömyydestä

http://yle.fi/uutiset/aktivoinnin_anti_tyottomalle_noyryytysta_ja_itsensa_turhaksi_tuntemista/7616982

Ehdottoman virheellistä tietoa! Älkää uskoko! Kuntouttava työtoiminta on parasta mitä ihmiskunta on heti leivän ja liukuhihnan jälkeen kehittänyt, vastaus kaikkiin maailman ongelmiin ja talousjunan hiilivaunu! Tyypillisen laiska suomalainen (olen jo aiemmin ehdottanut koko suomalaisen ihmisryhmän hävittämistä, sillä kuten stalinistinen prinsiippi kertoo: ei ihmistä, ei ongelmaa) vain valittaa, mutta kuinka muutenkaan – ylihyvä elintaso on tämänkin mielen jäytänyt piloille.

Jos kaikista tukirahoista ei leikata 100%, jos heikomman aineksen lisääntymistä ja olemista ei tiukoin säädöksin kontrolloida, jos kaikkea ei yksityistetä ja jos Kokoomus ei saa jatkaa hallituksessa (mielellään troikalla Stubb-Tolvanen-Lepomäki [ihanteellisessa minimivaltiossani ei olisi kuin pääministeri, puolustusministeri ja valtionvarainministeri, muut pestit olisivat yksityistettyjä – terveysministeriö voisi olla esimerkiksi Orion Pharma]) ei Suomea odota kuin Pyhän Pääoman lähettämät vitsaukset: negatiivinen talouskasvu, luottoluokituksen aleneminen, NATO-yhteistyön jäätyminen, Putinin hyökkäys, sosialismi ja muu vasemmisto"anarkismi"!

Vain moraalisesti oikealla liberaaliudella, klassisella ja parhaimmalla länsimaisella hyveellä, voimme kääntää kurssimme ja tehdä Suomesta pohjolan Hongkongin, jossa kaunis ja monenkirjava sähkövalo loistaa yksityisten pilvenpiirtäjien katoilta saaden voimansa yksityisistä ydinvoimaloista, jossa heikkoja yksilöitä ei ole ja jota johtaa vahvimpien ansaittu ylimysluokka! Näin povasi jo Herakleitos, näin puhui jo Zarathustrakin Nietzschen suulla, ja näin puhuu tieteellisesti todistettu totuus, jonka mukaan mitään hyvää ei luo valtio, tuo sosialistinen perkele!

Kuuntele tätä suomalainen ja opi!

 

Otsikko vaihdettu noin kello 11.35 sen mahdollisesti harhaanjohtavan luonteen vuoksi, alkuperäinen otsikko "Yleisradio valheen tiellä!"

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Olet oikeassa. Järjestelmä kiusaa aidosti työhaluttomia kohtuuttomasti. Samalla tulevat kiusatuiksi myös työhaluiset.

Käyttäjän burwin kuva
Otto Rissanen

Vallalla tuntuu tosiaan olevan luulo, että työttömyys olisi ikään kuin riemulla tehty valinta ja jokaisen työttömän tausta olisi sama "laiska vapaamatkustus". Tietysti tällaisia tapauksia on, muutaman omakohtaisesti tunnenkin, mutta on melkoisen lapsellista olettaa kaikkien toimivan samoilla periaatteilla.

Sikäli ihmettelenkin mitä näille ihmistyön ammattilaisille siellä kouluissa opetetaan -- että työttömyys on mielenterveyshäiriö, jossa ihminen ei halua rakentavasti osallistua yhteiskunnan ylläpitämiseen ja haluaa vain lorvia verorahoilla kotiinsa sulkeutuen ja syrjäytyen, ja täten kuntoutus on ainoa tapa saattaa tapaus eteenpäin?

Tähän ajaukseen olen itse törmännyt useasti virkamiesten ja työpajojen ohjaajien kanssa keskustellessani, usein saaden päällisiksi vaikean tapauksen leiman. Todetessani, että kenties haluaisin päästä käsiksi johonkin konkreettiseen enkä vain kuntoutua keksityistä ongelmista, saada sen verran rahaa ettei vuokranmaksu ja puhelinlasku pakota nälkää näkemään, tarjottiin minulle vain Auschwitzin portistakin tuttua hokemaa: "työ vapauttaa".

Olen jossain määrin samaa mieltä. Itseisarvoinen joutilaisuus harvemmin johtaa kuin turtumukseen ja tylsyyteen, tarpeeksi pitkälle vietynä jopa suoranaiseen lamaantumiseen. Jostain joskus luinkin, että toimettomuus on kaiken pahan juuri, ja olen pitkälti samaa mieltä -- toimettomuus oman hyvinvointinsa eteen, toimettomuus yhteisen hyvän vuoksi, toimettomuus pahaa vastaan.

Siltikään tämä ei mielestäni millään muotoa perustele mallia, jossa vain yhdenlainen, keskusjohdettu toiminta on hyvästä ja kaikki muu pahasta. Jos peräänkuulutamme sen ja tämän oikeuksia olla mitä onkin, emme nähdäkseni voi myöskään kieltää ihmisistä koostuvan työttömien joukon inhimillistä moninaisuutta.

Kuvittelisin, että samanmielisten ihmisten verkostointi, yritystoiminnan kynnyksen madaltaminen ja jonkinlainen starttiraha voisi olla paljon rakentavampi tapa ratkoa ja rakentaa yhteiskuntaamme kuin yksiulotteinen sumputus "joutilaiksi vapaamatkustajiksi".

Tapio Suhonen

Suomalainen yhteiskunta on yhä tiiviimmin asettumassa kahteen kerrokseen: työttömiin ja työllistettyihin.

On sitten vielä se harmaa eminenssi, ylhäisyys: Pääomilla elävä taustavaikuttaja ja häntä mieluusti kuunteleva kansanedustaja; näin viralliseen propagandaan oikeutettu taho on valmis.

Heillä on oikeus kertoa tämä virallinen totuus.

Oma lukunsa on kuuliat, kuuliaiset työttömät: uskovaiset.

Pikantin mausteen virallisen totuuden keitokseen antaa virallinen rituaaliryhmä: "muta kuka hoita vanhukset ja kuka aja linja-auto".

Valaistuneempi näkijä on jo huomannut, että juna meni jo...

Käyttäjän pekkakorvenniemi kuva
Pekka Korvenniemi

Ei pahaa sanaa juttusi sisällöstä, Otto.
Mutta otsikoinnista en tykkää. Se on jutun lukeneelle ymmärrettävää ironiaa. Mutta enemmistö lukee vain otsikon. Ethän oikeasti tai erityisesti halunnut mollata ihan hyvää YLeämme?

Käyttäjän burwin kuva
Otto Rissanen

Mukavaa jos itse teksti miellytti.

Olet aivan oikeassa otsikon suhteen. Se oli pikaisesti kehitelty jälkiajatus tekstiin, joka aamukahvisessa hurmoksessa jäi vaille suurempaa pohdintaa asioiden välisistä suhteista.

Itse Ylestä minulla ei edes varsinaisesti ole sen suurempaa mielipidettä, sillä katson varsin vähän televisiota minkään kanavan eduksi (paitsi äitini kanssa iltapäivisin, jolloin Ykkösellä pyörii vanhempaa kotimaista elokuvaa - suosittelen kaikkia tutustumaan, sillä vaikkeivät kuvat kokonaisuuksina välttämättä mahtavinta ja tasokkainta elokuvataidetta edustakaan, avaavat ne näkymiä menneeseen maailmaan).

Teuvo Rissanen

Kelpo puheenvuoro Otto! Avaat uudenlaisen näkökulman vakavaan ja tärkeään asiaan. Olet ns. nostanut kissan pöydälle. Rohkeutta ei puutu nostaa esiin työllistymisen kipukohtia työttömän näkökulmasta. Teksti puhuu puolestaan minkälaisesta työttömästä on kysymys. Älyä riittää vaikka muille jakaa, ehkä joku vielä huomaa lahjakkuutesi ja tieto-taitosi ja ottaa ne hyötykäyttöön. Älä vaivu synkkiin ajatuksiin, vaan syvenny luovaan kirjoittamiseen olen varma, että syntyy kiinnostavaa luettavaa. Kokemuksiesi pohjalta voisi syntyä, vaikkapa hyvä kirja. Rohkeasti, vain eteenpäin ei kannata pitää kynttilää vakanalla.

Toimituksen poiminnat